AM-moped

Det efterlängtande Mopedkörkortet!

Det finns något speciellt att ta sin första förarbehörighet - Frihet, Glädje, Gemenskap. Oavsett vilka anledningar just du har att ta mopedkort, så hjälper våra erfarna mopedlärare dig att lyckas på bästa tänkbara sätt i trafiken.

 

1. Inför utbildningen

Du måste ha körkortstillstånd och godkänd legitimation för att starta utbildningen. Du ansöker om körkortstillståndet på transportstyrelsen.se.

Ansökan om körkortstillstånd består av en hälsodeklaration och en synundersökning. Hälsodeklarationen fyller du i på transportstyrelsens hemsida, synundersökningen kan du göra inne på trafikskolan, gäller drop-in tider.

Utbildningen kan du påbörja när du är 14 år och 9 månader.

 

3. Körning

Den praktiska utbildningen består av olika moment. Hela vår utbildning går ut på att öka riskmedvetenheten och att skapa en trygg förare som har ett defensivt körsätt.

Din trafiklärare kommer löpande att kontrollera dina färdigheter under körlektionerna. Du bli godkänd när du och din trafiklärare är överens om att du är färdigutbildad. Hur många körlektioner som behövs är olika från person till person, men de flesta klarar sig på de lektioner som ingår i kursavgiften.

 

2. Teorilektioner

Den teoretiska utbildningen består av 9 timmars teori uppdelat på 3 tillfällen. Du går igenom det digitala systemet där du får e-bok, tester, tävlingar. Är du behov av en fysisk bok så löser vi det.

 

moped-am3

Kunskapsprovet

När du genomgått din utbildning på trafikskolan, är det dags för Trafikverket att kontrollera dina kunskaper. Trafikskolan bokar prov åt dig när du är klar.

Krav på betald provavgift i förväg

Trafikverket kräver att du som är under 18 år och har bokat prov hos dom ska ha betalt din provavgift i förväg. Senast 25 h innan måste den vara betald med elevens egna Mobila Bank-ID annars avbokas tiden automatiskt. Vänligen betala så snart ni kan så inga hinder skulle uppstå.

Ni betalar på https://fp.trafikverket.se/Boka/#/