Personbil

1. Allra först

Innan du börjar övningsköra - hemma eller på trafikskolan - behöver du ett körkortstillstånd. Du ansöker på Transportstyrelsen.se. Vi kan hjälpa dig med den synundersökning som krävs.

Vill ni träna hemma krävs det att ni går en introduktionskurs. Den boka du enkelt här i vår Webbutik.

3. Riskettan och Risktvåan

Vid dessa två tillfällen måste man ha med sig giltig id-handling.

Till riskettan anmäler du dig smidigt till via vår Webbutik

Riskettan handlar om riskbeteenden som har särskilt stor betydelse för säkerheten. Hur alkohol, droger och trötthet påverkar körning och omdöme. Kursen varar i 3.5 timmar och den genomförs här på trafikskola.

Risktvåan är en kombinerad teoretisk och praktisk del.
Den handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Risktvåan bokas in i samråd med din trafiklärare.

Riskettan och Risktvåan måste vara genomförda och godkända innan du gör ditt kunskapsprov.

bil

2. Teori/Praktik

Det moderna sättet att lära sig köra bil är att teori och praktik har en tydlig sammanflätning. För dig som elev ger vår digitala plattform dig en röd tråd. Se lite av detta på filmen nedan. Det digitala systemet ger dig kunskaper, testar dig genom e-bok, övningar, tävlingar och tester. Sen genomför du körlektioner med en duktig lärare i våra Volkswagen bilar.

Vi gör en personlig plan på din utbildning och har du önskemål om att få en tidig plan så ordnar vi det efter att du kört minst 2 lektioner.

Car tires on winter road

4. Kunskapsprov och körprov

När du har genomgått din utbildning på trafikskolan och riskutbildningen är avklarad är det dags och genomföra ditt kunskaps- och körprov. Kunskapsprovet genomför du i Trafikverkets lokaler, kom i tid. Dagen för körprovet möts vi på trafikskolan för ett sista pass innan det är dags. Vi kör sen till Trafikverket där provet börjar. Självklart använder du trafikskolans bil som du är van vid.