Riskutbildning

Riskutbildning

Den obligatoriska riskutbildningen är sedan 1 april 2009 upplagd på två delar.

Riskutbildning del 1, eller Riskettan, som den senast tillagda delen heter, är en teoretisk utbildning. Den tar upp alkohol, droger, trötthet och andra riskfyllda faktorer och beteenden i trafiken samt påverkan och följder av grupptryck mm. För att bli godkänd på Riskettan ska man visa delaktighet i diskussioner samt god förståelse för kursens innehåll.

Under riskettan bjuds eleverna på fralla och dricka.

Riskutbildning del 2, eller Halkan, som den är mer känd som, är en kombinerad teoretisk och praktisk del. Den handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Denna del bokas in när man bedöms ha tillräckliga kunskaper för att genomföra kursen på ett säkert vis när det gäller bedömning, värdering och förståelse för olika trafiksituationer. Du måste också kunna manövrera bilen på ett säkert sätt.

Under risktvåan bjuds eleverna på fralla och dricka.

Dessa två delar är obligatoriska och måste alltså ha genomförts utan inbördes ordning innan man påbörjar ett sammanhållet förarprov.

Vi håller riskettan ca 1 gång i månaden och halkan varje tisdag. Boka Din tid idag! info@pilenstrafikskola.se eller 0430 – 130 20

Riskutbildningen är giltig i 5 år från utförandedatumet, men giltighetstiden upphör att gälla om ditt körkort av någon orsak skulle bli återkallat.

OBS! Pga Covid-19 halverar vi antal deltagare på vår utbildning. Ni är ca 9 deltagare per tillfälle.

Nästa riskettan-kurs startar:

  • Onsdagen 13/1   kl. 08.00-12.00  Ring för bokning (FULLBOKAD)
  • Onsdagen 3/2    kl. 08.00-12.00  Ring för bokning  (FULLBOKAD)
  • Onsdagen 10/2  kl. 08.00-12.00  Ring för bokning (FULLBOKAD)
  • Onsdagen 17/2  kl. 08.00-12.00  Ring för bokning